Küçük işletme web sitenizden para kazanmanın birkaç yolu vardır. Satış ortağı bağlantılarının ve satış hizmetlerinin ötesinde, başka bir gelir akışı oluşturmak için Google AdSense'i kullanabilirsiniz .
google AdSense, web sitesi sahiplerinin sitelerinde reklam içeriği görüntülemeleri için bir reklam ağıdır. Ziyaretçileriniz bir reklamı tıkladığında para kazanırsınız. İşlemin tamamı Google kontrol panelinizden yönetilir.
WordPress sitenizde AdSense'i kurmak , onu gelir getiren bir makineye dönüştürme gücüne sahiptir. İşte başlamanıza yardımcı olacak yedi eklenti.
1. Hızlı AdSense
Küçük işletme sahibi olarak, web sitenizden para kazanmanın önemini anlıyorsunuz. Sitenize reklam yerleştirmek, gelir elde etmenize ve diğer maliyetleri dengelemenize yardımcı olur.
Ancak, AdSense platformuna ve onu nasıl etkili bir şekilde kullanacağınıza aşina olmayabilirsiniz. Quick AdSense , web sitenize reklam yerleştirmenin tüm stresini ortadan kaldıran bir WordPress eklentisidir.
Bu yararlı araç, bir sayfaya en fazla üç AdSense reklamı ve toplam 10 reklam yerleştirmenize olanak tanır. Görsel düzenleyicinizdeki Quicktag Düğmelerini kullanarak kodunuzu eklentiye kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir.
Hızlı AdSense ayrıca, çeşitli reklam biçimleri ve yerleşimleri ile denemeler yapmanız için bir randomizasyon özelliği sunar. Bu şekilde, reklamlarınızın etkinliğini en üst düzeye çıkarabilirsiniz.
2. Kolay Google AdSense
Easy Google AdSense , AdSense reklamlarınızın performansını artırmak için tasarlanmıştır. Bu eklenti, sitenizdeki içeriğe hangi reklamların uyacağına karar vermek için makine öğrenimini kullanır. Ardından, en iyi ziyaretçi deneyimi için reklamların gösterilmesi için en iyi zamanları önerir.
“AdSense kazançlarınızı en üst düzeye çıkarmak için, web siteniz ve hedef kitleniz için en iyi kombinasyonun hangisi olduğunu bulana kadar farklı reklam yerleşimlerini denemeye ve test etmeye devam etmeniz gerekir. Dijital pazarlama danışmanı ve yazar Alex Chris , benim için veya başkaları için daha iyi sonuç veren sizin için en iyi çözüm olmayabilir .
Araç, metin reklamlar, video reklamlar ve feed içi reklamlar dahil tüm reklamlarla çalışır ve sitenizdeki diğer reklam kodlarını kontrol ederek reklamlarınızdaki fazlalığı azaltmaya yardımcı olur. Easy Google Adsense, yalnızca birkaç dakikalık kurulum süresi ile ismine kadar yaşıyor.
3. Google AdSense Gösterge Tablosu
WordPress'teki reklamcılık istatistiklerinizi detaylandıran Google AdSense Dashboard'a bir göz atalım . Toplam kazançlarınızı, tıklama başına maliyetinizi, tıklama oranınızı ve sayfa görüntülemelerini izlemek için raporlar oluşturabilirsiniz. AdSense raporlarınız için tarih aralığı seçme seçeneği de vardır.
Yetkisiz kişilerin raporlarınızı görüntülemesi konusunda endişelenmeyin. Bu eklenti, editörler, yazarlar veya katkıda bulunanlar gibi kontrol panelinize kimlerin erişebileceğini kontrol etmenizi sağlar.
Son olarak, Google AdSense Kontrol Paneli, özel önbellek sistemi ile sayfa yükleme hızlarınızı artırır. Raporlar gerçek zamanlı olarak güncellenmediğinden, herhangi bir sunucu aşırı yüklenmesini önleyebilirsiniz.
4. Gelişmiş Reklamlar
Advanced Ads , aylık gösterimlerinizi artırmaya yönelik bir reklam yönetimi eklentisidir. Sınırsız sayıda reklam birimi oluşturabilir ve görüntüleyebilir, belirli bir başlangıç ve bitiş tarihi olan reklamları planlayabilir ve herhangi bir kodlama deneyimi olmadan reklamları bir gönderiye veya sayfaya enjekte edebilirsiniz. Görüntüleme koşulları, reklamları gönderi kategorisine, etiketlere ve yazara göre göstermenize olanak tanır.
Eklenti, reklam birimlerinin kaldırılmasını önlemek için bir reklam engelleyici içerir. Amazon, BuySellAds, Google Ad Manager ve DoubleClick dahil olmak üzere diğer bağlı kuruluş ağlarına da içerik ve banner ekleyebilirsiniz.
5. AdSense Yayın İçi Reklamları
Sırada , en iyi Adsense reklam kodlarınızı kaydetmenize ve bunları bir kısa kod olarak eklemenize olanak tanıyan bir eklenti olan AdSense Yayın İçi Reklamları var . AdSense reklamınızı görüntülemek için herhangi bir yazının gövdesinde bu kısa kodları kullanma esnekliğine sahipsiniz .
Küçük işletme sahipleri genellikle reklamlarını kenar çubuğuna yerleştirir. Bununla birlikte, çoğu okuyucu bu alanda içerik aramıyor. Bu eklenti, site ziyaretçilerinizin kolayca görmesi için reklamı gönderiye koymanıza olanak tanır.
Sayfa başına kullandığınız reklamların sayısını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Çok fazla reklam, ziyaretçilerinizin içeriğinizi okumasını engelleyebilir. İnceleme Google'ın politikasını sayfa ve diğer reklam yerleşimi kurallarına başına izin verilen reklam sayısıyla ilgili.
6. WP Reklamları
Piyasadaki bir numaralı reklam çözümü olarak kabul edilen Ads for WP , sınırsız reklam eklemek için kullanımı kolay bir arayüz sunar. Bu eklenti, kullanılan cihaz ve dili gibi ziyaretçileriniz hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olur.
Hangi reklamların en iyi performansı gösterdiğini ve gelecekte reklam gelirinizi nasıl artırabileceğinizi öğrenmek için bir A / B testi yapabilirsiniz. Ödüllü dijital pazarlamacı ve SEO uzmanı Tyler Bishop'tan bazı uzman tavsiyeleri :
“Reklamları gizlemeyin. Reklamların reklam gibi görünmesini sağlayın. Reklamların nereye yerleştirildiği konusunda yanıltıcı olmak (yani düğmelere ve gezinmeye yakın olmak) yanlış tıklamalara neden olur; bu da yasaklanmanıza yol açabilir. Ayrıca, yanlışlıkla tıklamaları teşvik etmediğinizden emin olun. “
Eklentinin tıklama sahtekarlığını koruma özelliği, spambotlar nedeniyle reklam maliyetindeki artışı önlemenize yardımcı olur. Gizlilik yasalarına uymanıza yardımcı olacak GDPR araçları da vardır.
7. Kolay AdSense Reklamları
Son fakat en az değil, Easy AdSense Ads eklentisi var. Bu reklam yöneticisi, reklamları ana sayfanıza, yayına ve dokuz reklam konumundaki sayfalara yerleştirir. Diğer eklentilerin aksine, Easy Adsense Ads, size anında reklam önizlemesi sağlamak için WordPress özelleştiricinizle bütünleşir.
Ayrıca, bu araçla AdSense reklamlarıyla sınırlı değilsiniz; Amazon Affiliate Ads, Infolinks ve BuySell Ads ağlarına reklam ekleyebilirsiniz. Bu seçenekler, küçük işletmeniz için daha fazla gelir anlamına gelir.
Bazen belirli bir gönderi veya sayfaya reklam eklemek istemezsiniz. Örneğin içerik, reklamveren politikalarını ihlal ediyor olabilir veya sponsorlu içerik sayfalarında reklam istemiyorsunuz. Sebep ne olursa olsun, bu eklenti ile reklamı devre dışı bırakabilirsiniz.
WordPress Web Sitenizden Para Kazanın
Google AdSense ile web sitenizden daha fazla para kazanabilirsiniz. Ziyaretçileriniz için reklam deneyimini optimize etmek için WordPress eklentilerinden yararlanın.