Bazı ücretsiz antivirüs uygulamaları aslında özel bilgilerinizi ele geçirmek için tasarlanmış kötü amaçlı yazılımlar içerir. Dünya geneli çok fazla kullanıcısı olduğu ve virüsler ve diğer tehlikeli kötü amaçlı yazılımlar için popüler bir hedef olduğu için bu risk özellikle Windows için geçerlidir. Bu nedenle yaygın dolandırıcılık türlerine kurban olmamanız ve yalnızca yüksek kalite performansa sahip yasal programlar indirmeniz önemlidir.
Ancak siber suç oranlarının artması nedeniyle piyasada gerçekten iyi bir PC koruması sunan sadece birkaç ücretsiz Windows antivirüs uygulaması bulunmaktadır. Size diğerlerine oranla daha iyi sonuçlar sağlayan bir dizi ücretsiz Windows antivirüs yazılımı sunabilmek için 80'den fazla antivirüs çözümünü test ettim.
Hiç sınırlandırma yapmayan “ücretsiz antivirüs” diye bir şey olmasa da bu 5 markanın hepsi de bilgisayarınızın korunmasını sağlayan ücretsiz planları size sunuyor. Bu yazılımlar genelde oldukça basittir, ancak birçoğu denemeye değerdir ve bazıları Windows ile birlikte verilen varsayılan koruma programı olan Windows Defender'dan çok daha iyidir.
Zamanınız mı yok? 2020 Yılının en iyi ücretsiz Windows antivirüs yazılımlarını burada bulabilirsiniz:
-
- Avira: Çoğu kullanıcıya göre Windows için genel olarak 1 numaralı ücretsiz antivirüs uygulamasıdır. Güvenilir antivirüs özellikleri ve kötü amaçlı yazılımdan koruma sağlayan mükemmel bir teknolojiye sahiptir.
- Panda: Olağanüstü antivirüs teknolojisi, bazı güzel ekstra özellikler ve ücretsiz bir VPN ile birlikte sunuluyor!
- Sophos: Aileler için en iyi ücretsiz plandır. Ebeveyn kontrolleri sağlayan harika bir arayüzü (3 cihaza kadar) var.
- AVG: Güvenli bir tarama uzantısı sunan iyi bir antivirüs korumasıdır.
- avast: Birçok ekstra özellik ile birlikte gelir. Ancak çok fazla reklam var.
GÜNCEL (2020): En iyi antivirüs sağlayıcılarından bir tanesi olan Norton, kısa süre önce ücretsiz paketini kaldırdı, bu yüzden onu listeden çıkarttım. Ancak Norton gerçekten en iyi antivirüs sağlayıcılarından bir tanesidir. Bu nedenle cihazlarınızı koruma konusunda ciddiyseniz ve her ay birkaç dolar harcamayı düşünüyorsanız, 360 paketlerinden birini inceleyebilirsiniz. Şu anda diğer ücretsiz antivirüs programlarını inceliyorum ancak şimdilik, burada tavsiye ettiklerim gerçekten en iyi 5 ücretsiz Windows antivirüs uygulamaları.
Evet, Bilgisayarınızda Zaten Ücretsiz Bir Antivirüs Var, Ama Yeterince İyi Değil
Windows bilgisayarınız zaten Windows Defender ile birlikte geliyor — son incelememizde de görebileceğiniz gibi aslında Windows Defender iyi bir ücretsiz antivirüs uygulamasıdır. Ancak Windows Defender'ın sorunu siber güvenlik ve çevrimiçi koruma adına yeterince bir şey yapmaması ve Microsoft'un uygulamayı çok nadir güncelleştirmesidir. Bilgisayarınızı gerçekten güvende tutmak için yalnızca özel antivirüs yazılımlarının sunacağı türden bir korumaya ihtiyacınız var.
Birkaç etkileyici ücretsiz antivirüs uygulaması bulunuyor – ancak bu ücretsiz sürümlerin hiçbirinin tam koruma sağlamadığını unutmayın. Ücretli bir ürünün ücretsiz sürümüne güvenmek tamamen güvenli değildir.
Bu ücretsiz sürümler yalnızca özellikleri sınırlamakla kalmaz. Aslında birçok marka, en üst düzey güvenlik özelliklerini ödeme yapan kullanıcıları için saklı tutar — Malwarebytes ve TotalAV bunu yapan markalardan iki tanesidir.
Örneğin: fidye yazılımlarına karşı geliştirilmiş koruma genellikle premium bir antivirüs özelliğidir. Fidye yazılımı, bilgisayarınızı veya kişisel dosyalarınızı kilitleyerek ve bu kilitlenen alanları serbest bırakmak için ödeme yapmanızı talep ederek çalışır. Kendinizi bu tür ciddi saldırılara karşı savunmasız bırakmak risklidir, ancak premium bir antivirüs neredeyse her zaman garantili bir fidye yazılımı koruması sağlar.
1 numaralı ücretsiz Windows antivirüs uygulamam olan Avira Free Antivirus, ücretsiz teklifleriyle özellikle çok cömerttir. Avira, ücretsiz fidye yazılımı koruması da dahil olmak üzere birinci sınıf kötü amaçlı yazılımdan koruma motoruna benzersiz erişim sunar.
Ancak bu ürünlerden herhangi birinin premium sürümü, tüm ücretsiz sürümlerden daha fazla güvenlik özelliği sunacaktır.
Windows antivirüs yazılımları hakkında sıkça sorulan soruların yanıtları için bu makalenin en altına atlamak için burayı tıklayın.
Piyasadaki En İyi Ücretsiz Windows Antivirüs Uygulamalarını Şu Şekilde Puanlıyorum
Birçok marka ücretsiz hizmetler sunarken bu hizmetler arasında kalite ve güvenlik açısından büyük bir fark bulunmaktadır. Çoğu sözde “ücretsiz antivirüs programı” sadece bir virüs taraması sağlamaktadır – bazı programlar kötü amaçlı yazılımları ücretsiz olarak algılar ancak bu tehditleri kaldırmak için sizden ödeme talep eder.
İlk 5 listemde yer alabilmesi için ücretsiz bir Windows virüsten koruma yazılımı şu özellikleri taşımalıdır:
- Gerçekten Ücretsiz. Markalar genellikle ücretsiz bir deneme verdikten sonra ödeme yaparak sizi onlarla kalmaya zorlarlar. Bu programların her birini sadece “ücretsiz deneme” sunmakla kalmayıp aynı zamanda ücretsiz olduğundan emin olmak için kontrol ettim.
- Sürpriz yok. Konu internet güvenliği olduğunda sürprizlere tahammülüm yok. Burada yer alan tüm antivirüs programları vaat ettiklerini yapmakta ve hiçbir şeyi gizlememekte veya sizi para ödetmeye çalışmaz.
- Güçlü koruma. Bu ücretsiz antivirüs programlarının her birinin kendiniz ve cihazlarınız için nispeten güvenli bir güvenlik seviyesi sağladığını güvenle söyleyebilirim.
- Mükemmel test sonuçları. Piyasada sahte antivirüs programları bulunuyor ancak kişisel olarak ilk 5 listemizdeki ürünlerin her birini çok çeşitli kriterler üzerinden test ettim ve size bu programları tavsiye ederken %100 güvende hissediyorum. Bir virüsten koruma yazılımını nasıl test ettiğimiz hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
- Ek özellikler. Bir markanın sunabileceği en iyi özellikleri ödeme yapmadan elde edemezsiniz. Ancak, ekstra bir ücret ödemeden birkaç ekstra özellik sunan markalara özel önem verdim.
Barajı Geçemeyen İyi Markalar:
Size yüksek kaliteli bir kaynak sunmayı garantilemek için bu listeyi derlerken ve gözden geçirirken uzun zaman harcadım. En iyi antivirüs markalarından bazılarının ilk 5 listemde yer almadığını gördüğünüzde şaşırabilirsiniz. İşte bunlardan birkaçı:
- Kaspersky. Birçok kişi Kaspersky'nin ücretsiz Windows antivirüs programını sevmektedir ve açıkçası ben de öyle. Ancak programı test ettiğimde buradaki diğer 5 program kadar iyi performans gösteremediğini fark ettim. Bununla birlikte, Kaspersky'nin inanılmaz bir premium planı bulunuyor ve gerçekten korumalı kalmak istiyorsanız ürün vereceğiniz paraya değerdir. Bu listeyi güncel tutacağım ve ücretsiz Windows antivirüs programlarının performanslarının iyileşip iyileşmediğini görmek için test yapmaya devam edeceğim.
- Bitdefender. Şahsen Bitdefender'ı seviyorum, ancak çoğunlukla premium ürününü olarak. Ücretsiz sürümü sadece yüceltilmiş bir virüs tarayıcıdır.
- Norton. Artık ücretsiz bir antivirüs programı değildir ve hatta Windows antivirüs açısından da “ücretsiz deneme sürümü” bulunmuyor. Ancak daha önce de söylediğim gibi Norton hala PC'leri korumak için dünyanın en iyi antivirüslerinden bir tanesidir, bu yüzden premium koruma arıyorsanız Norton sizin için mükemmel bir seçenektir.
1. Avira Free Antivirus — Genel Antivirüs Teknolojisi Açısından En İyisi
Avira Free Antivirus, Avira'nın efsanevi Alman mühendisliği antivirüs teknolojisini deneyimlememize olanak sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kötü amaçlı web sitelerine ve oltalama yazılımlarına karşı koruma sağlayan Firefox ve Chrome için de bir uzantı sağlayan Avira Tarayıcı Güvenliği'ni de içerir.
İncelememizde de belirttiğimiz gibi Avira'nın virüsten koruma motoru bulut içerisinde çalışır, yani bu kötü amaçlı yazılım tespitinin ve analizlerinin çoğunun aslında PC'nizde gerçekleşmeyeceği anlamına gelir. Bu bulut tabanlı teknolojinin iki ana avantajı vardır.
Birincisi, Avira sadece kendi sunucularında kötü amaçlı yazılımlarla savaşarak bu yöntemlerini gizli tutabileceği anlamına gelir. Bu durum, Avira'yı bilgisayar korsanlarına karşı her zaman bir adım öteye taşır çünkü bilgisayar korsanları Avira'nın bildiklerini keşfedemez.
İkincisi, bu Avira'nın son derece düşük bir “ayak izi” sağlayabileceği anlamına gelir – çok az sistem kaynağı gerektirir. Aslında Avira, tüm büyük antivirüs markalarının sahip olduğu en küçük ve en hafif antivirüs motorlarından birine sahiptir.
Avira çok verimli çalıştığı için çoğu eski Windows PC'ler bile Avira Free Antivirus'ü performans üzerinde çok fazla etkisi olmadan çalıştırabilir. Uygulamaları kullanırken bilgisayarınız bazen yavaş ve isteksiz davranıyorsa Avira antivirüs aradığınız çözüm olabilir.
Hoşuma Giden Yanları:
- Bilgisayarınızı yavaşlatmayan hafif yazılım.
- Ödüllü bulut tabanlı virüsten koruma motoru.
- Fidye yazılımı da dahil olmak üzere her türlü kötü amaçlı yazılıma karşı tam koruma.
- İyi tasarlanmış ve çekici arayüz.
- Mevcut kimlik avı dolandırıcılıklarına karşı koruyan tarayıcı uzantısı.
Hoşuma Gitmeyen Yanları:
- Yükseltme yapmanız için sizi rahatsız ediyor.
- Çok fazla ekstra özellik yok.
- Oltalama yazılımı koruması bağımsız testlerde karışık sonuçlar alır.
Ek Bilgi:
Kötü amaçlı yazılımlara karşı sağlam bir koruma yazılımı arıyorsanız ve ekstra özellikler almayı önemsemiyorsanız Avira Free Antivirus sizin en iyi çözümdür. Avira özellikle hafif bir programdır, bu nedenle PC'nizin performansında azalma olmaz. Ayrıca 5 adede kadar cihazda Avira'nın birinci sınıf gizlilik ve güvenlik özelliklerine erişmek istiyorsanız Avira Prime'ın sunduğu bu %40 oranındaki indirimleri inceleyebilirsiniz.
ŞİMDİ AVİRA FREE ANTİVİRUS PROGRAMINI İNDİRİN
2. Panda Free Antivirus — İnternet Koruması Açısından En İyisi
Panda, bu listede daha az bilinen markalardan bir tanesidir ancak ödüllü antivirüs teknolojisi testlerimizde son derece iyi puanlar almaktadır.
Panda'ın Ücretsiz Antivirüs programının kullanımı kolaydır ve bu yazılım benzersiz arayüzü ve markalaması nedeniyle popülerdir. Ancak Panda Ücretsiz Antivirüs uygulamasını ilk 5 listeme almamın ana nedeni sanal özel ağ (VPN) ile birlikte sunulmasıdır.
Güvenli olmayan genel Wi-Fi ağları kullanırken çok zaman harcıyorum, bu nedenle bilgisayar korsanlarının ağıma saldırması durumunda (ki düşündüğünüzden daha sık gerçekleşir) tüm özel verilerim ciddi risk altında.
VPN, internet bağlantınızı güvenli bir sunucuya yeniden yönlendirerek görevini gerçekleştirir. Bilgisayar korsanları internet trafiğinize erişmenizi engellediği cihazınıza gelen ve cihazınızdan çıkan tüm verileri şifreler. Halka açık Wi-Fi kullanılırken bu türden bir güvenlik programı kullanmanızı şiddetle öneryoruz — örneğin ortak, güvenli olmayan bir ağın olduğu bir kafede veya restoranda internete bağlanırken.
Ancak Panda'nın VPN'si ücretsiz olsa da, günde sadece 150 MB ile sınırlıdır — bu miktar yalnızca internette gezinmek ve e-posta göndermek için yeterlidir. Daha fazla veri kullanımı için yeni sürüme geçmeniz gerekiyor neyse ki, Panda Dome Advanced için %50'lik harika bir kupon bulunuyor. Yine de, kötü amaçlı yazılım ve internet koruması açısından Panda gördüğüm en iyi ücretsiz antivirüslerden bir tanesi.
Hoşuma Giden Yanları:
- Ücretsiz VPN.
- Mükemmel kötü amaçlı yazılım algılama ve kaldırma özellikleri.
- Bilgisayarınızın açılmaması durumunda geri yükleme yapmanıza yarayan Panda'nın Kurtarma Kiti bulunuyor
- Çekici kullanıcı arayüzü.
Hoşuma Gitmeyen Yanları:
- Gerçek zamanlı koruma bazen PC'yi yavaşlatabiliyor.
- Ücretsiz VPN günde 150 MB ile sınırlıdır.
Ek Bilgi:
Panda Free Antivirus, ağ güvenliğini güçlü antivirüs özellikleriyle birleştiriyor. Dizüstü bilgisayarınızı sıklıkla halka açık yerlerde kullanıyorsanız bu yazılım sizin için harika bir seçenektir. Panda'nın şifre yöneticisi, ebeveyn denetimleri ve gelişmiş tehdit tespiti yanı sıra sınırsız VPN erişimi elde etmek istiyorsanız, ilk ay Panda Dome Premium‘u ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.
ŞİMDİ PANDA FREE ANTİVİRÜS UYGULAMASINI İNDİRİN
3. Sophos Home Free — Aileler Açısından En İyisi
Temel antivirüs yazılımınlarının fark edemediği birçok çevrimiçi kötü şey var. Cihazlarınızı ve kişisel bilgilerinizi virüslerden korumanın yanı sıra Sophos Home Free, çocuklarınızın internet ortamında görmelerini istemediğiniz alanlardan korunmasına yardımcı olan iyi bir ücretsiz antivirüs programıdır.
Sophos Home Free, harika ebeveyn denetimleri içerir – bu özellik genellikle yalnızca Norton 360 Deluxe gibi premium internet güvenlik paketlerinde sağlanmaktadır. Ebeveyn denetimleri, çocuklarımızın cihazlarını nasıl kullandıklarını izlememize ve hangi web sitelerine erişebileceklerini kısıtlamamıza olanak tanır.
Sophos Home Free ayrıca kötü amaçlı yazılımlara karşı gerçek zamanlı koruma sağlayan ve kötü amaçlı web sitelerini ziyaret etmenizi engelleyen bir tarayıcı uzantısı içerir.
Sophos'un ücretsiz sürümünü 3 cihaza kadar yükleyebilirsiniz. Bu yazılım çok cömert ücretsiz bir üründür ancak daha fazla cihazınız varsa, ürünü yükseltmeniz gerekir – neyse ki, Sophos Home Premium'da %20 indirim bulunuyor.
Hoşuma Giden Yanları:
- Güçlü ebeveyn kontrolleri.
- 3 cihaza kadar kullanılabilme.
- Tarayıcı uzantısı sizi kötü amaçlı web sitelerinden korur.
- Kötü amaçlı yazılımlara karşı gerçek zamanlı savunma.
- Kolay kullanım.
- Gelişmiş kötü amaçlı yazılım koruması ödeme yapan kullanıcıların kullanımı için ayrılmış.
- Sadece küçük aileler için uygun.
- Listedeki diğer markalardan daha az bağımsız test verileri mevcuttur.
Ek Bilgi:
Sophos Home Free kullanıcı dostu, etkili bir antivirüs uygulamasıdır ve ebeveyn kontrolleriyle en iyi ücretsiz antivirüs yazılımıdır. Daha büyük aileler 10 kullanıcıya kadar kullanmaya olanak sağlayan Sophos Home Premium'u düşünmelidir.
ŞİMDİ SOPHOS FREE ANTİVİRÜS UYGULAMASINI İNDİRİN
4. AVG AntiVirus Free — Oltalama Yazılımı Koruması Açısından En İyisi
Bu listedeki her marka gibi AntiVirus Free de iyi virüs algılama ve kaldırma kabiliyetine sahiptir. Ancak AVG'yi özel yapan şey, kötü amaçlı web sitelerine ve kimlik avı dolandırıcılıklarına karşı korunmasıdır.
AVG AntiVirus Free, AVG'nin Güvenli Tarayıcısı ile birlikte gelir. Bu hafif tarayıcı reklamları engellemektedir, sizi izleyicilere karşı gizler ve tehlikeli bağlantılara erişmenizi önler. Ayrıca, program güvenli olmayan siteleri üçüncü tarafların verilerinize müdahale etmesini engelleyen güvenli bir bağlantıya yükseltmeye zorlar.
Özel ve güvenli olmasının yanı sıra, Güvenli Tarayıcı, Google'ın açık kaynaklı web tarayıcısı olan Chromium'da çalışır — bu nedenle şu anda Chrome'u kullanıyorsanız size tanıdık gelecektir.
AVG AntiVirus Free AVG'nin güçlü kötü amaçlı yazılım algılama teknolojisine sahip olmanızı sağlar. AVG, yazılımınızı şüpheli etkinlik belirtilerine karşı takip eder. Virüs keşfettiğinde ise verileri AVG'ye aktarır. AVG'nin ağındaki her bir cihaz bu virüs veritabanına katkıda bulunur ve AVG'yi çalıştıran on milyonlarca cihaz sayesinde bu çok fazla veri elde edildiği anlamına gelir.
AVG AntiVirus Free harika işler çıkarsa da bu listede yer alan diğer ücretsiz programlar AVG'den daha fazla özellik sunuyor. AVG ayrıca bazı PC optimizasyon araçlarını da ücretsiz sunuyor ancak bu ayrı bir kurulum yapmanızı gerektirir.
Hoşuma Giden Yanları:
- Oltalama yazılımı ve müdahaleci reklamlara karşı güçlü koruma.
- Etkileyici kötü amaçlı yazılım algılama teknolojisi.
- Kullanımı kolay arayüz.
Hoşuma Gitmeyen Yanları:
- İstenmeyen türden tarayıcı uzantılarını otomatik olarak yüklüyor – AVG SafePrice
- Çok fazla ekstra özellik sunmuyor.
Ek Bilgi:
AVG AntiVirus Free, AVG'nin güvenilir antivirüs teknolojisini oltalama yazılımı dolandırıcılıklarına karşı koruma özelliği ile birleştiriyor. Bunun dışında AntiVirus Free, çok fazla özellik taşımıyor. AVG Internet Security gelişmiş fidye yazılımı koruması, mobil koruma ve web kamerası koruması özelliği de sunuyor, ancak bu program oldukça pahalı ve Norton 360 veya McAfee‘den daha iyi değil.
ŞİMDİ AVG ANTİVİRUS FREE UYGULAMASINI İNDİRİN
5. Avast Free Antivirus — Ekstra Özellikler Açısından En İyisi
Avast Free Antivirus ücretli bir abonelik olmadan mevcut en kapsamlı korumayı sağlar. Avast, yalnızca kötü amaçlı yazılımlarla mücadele teknolojisine ücretsiz erişmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda diğer siber suç türlerine karşı savunan iki bonus özellik daha sağlar.
Bunlardan birincisi Avast Wi-Fi Inspector'tır. Güvenli olmayan bir ev ağı, bilgisayar korsanları için açık bir kapı gibidir. Avast Wi-Fi Inspector, bilgisayar korsanlarının bu önemli ilk savunma hattını aşmadıklarından emin olmak için ağ güvenliğinizi test eder. Programı ev ağım üzerinde test ettim ve güvenli olduğunu anladım. Bu da çok iyi bir durum.
İkincisi, Avast Passwords özelliği var. Tüm çevrimiçi hesaplarınız için güçlü ve benzersiz parolalar bulundurmak, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan uzak tutmak kadar önemlidir. Avast Passwords, hesap ayrıntılarınızı düzenli ve güvenli tutan yararlı bir şifre yöneticisidir. Şifre yöneticisi harika bir ücretsiz özellik olsa da özel bir şifre yöneticisi çözümü olarak Dashlane gibi bağımsız bir ürün öneriyorum.
Avast Free Antivirus, ücretli Avast aboneliğiyle elde edebileceğiniz özelliklerin bir kısmını sunuyor. Ancak ücretsiz bir virüsten koruma programı açısından program oldukça cömerttir.
Hoşuma Giden Yanları:
- Şifre yöneticisi ve ağ tarayıcısı dahil olmak üzere mükemmel bir özellik yelpazesi sunuyor.
- Kurulumu basit ve kullanımı kolaydır.
- Rahatsız Etmeyin Modu, filmlerin ve oyunların keyfini huzur içinde çıkarmanızı sağlıyor..
- Akıllı Tarama özelliği uygulamalarınızı güncel tutuyor.
Hoşuma Gitmeyen Yanları:
- Çok fazla açılır pencere var.
- Gelişmiş fidye yazılımı koruması bulunmuyor.
- Sizi yükseltmeye zorluyor.
Ek Bilgi:
Avast Free Antivirus, cihazlarınızla, ev ağınızla ve çevrimiçi hesaplarınızla ilgilenecektir. Ancak, güvenlik, gizlilik ve performans artırıcı özelliklerin tamamını almak için yeni sürüme geçtiğinizde elde edecekleriniz ise programa özellik kazandıracaktır.
ŞİMDİ AVAST FREE ANTİVİRÜS PROGRAMINI İNDİRİN
Windows Antivirüs Programları — Sıkça Sorulan Sorular
Windows neden antivirüs programına ihtiyaç duyuyor?
Bazı insanlar Windows'un yeterince güvenli olduğunu düşünüyor, özellikle Windows 10 gibi sonraki sürümlerin çok güvenliği olduğunu varsayıyorlar. Ancak bu hatalı güvenlik duygusu sizi her türlü siber saldırıya karşı savunmasız bırakır. Kötü amaçlı yazılımlar, casus yazılımlar, reklam yazılımları, fidye yazılımları ve diğer zararlı güvenlik tehditleri her gün virüsten koruma yazılımı ile korumaları gerekmediğini düşünen binlerce Windows kullanıcısının Windows makinelerini etkiler.
Verilerinizi güvende tutmak ve sisteminizi saldırılara karşı dayanıklı hale getirmek istiyorsanız, kesinlikle cihazınızı antivirüs programı ile korumanız gerekir. Daha da iyisi, süper güçlü bir siber güvenlik savunması için casus yazılıma karşı korunmaya da yatırım yapabilirsiniz.
Windows Defender yerine neden ücretsiz bir virüsten koruma kullanmalıyım?
Windows Defender temel ihtiyaçları karşılayan harika bir üründür. Program virüsleri oldukça iyi tespit eder ve bu virüslere karşı korur ve dahili Windows Güvenlik Duvarı oldukça iyidir. Ancak program fidye yazılımı veya oltalama yazılımı dolandırıcılığı gibi diğer siber tehditlere karşı koruma sağlamaz.
Avira gibi birçok ücretsiz antivirüs programı sadece bu tehditlere karşı koruma sağlamakla kalmaz ve aynı zamanda siber güvenliğin ön planlarına alır ve sizi Windows Defender'dan daha iyi nasıl güvende tutacağınızı bilir.
Windows bilgisayarları etkileyen en yaygın virüs türleri hangileridir?
Truva atları genellikle kişisel verilerinizi ele geçirmek veya onları çalmak isteyen bilgisayar korsanlarının kullandığı virüslerdir. Bu .exe ve .doc gibi uzantılara sahip diğer dosyalara benzeyen virüslerdir. Ancak bilgisayarınızda yüklü bir virüsten koruma yazılımınız yoksa indirildikleri anda makinenizi zayıflatabilecek ve potansiyel olarak tüm bilgilerinizi bilgisayar korsanına gönderebilecek ciddi bir virüs çalıştırırsınız. İyi bir antivirüs PC'nizde bu virüsün çalışmasını engelleyecektir. Daha da iyi bir antivirüs ise ilk etapta o virüsü indirmenizi engelleyecektir.
Bununla birlikte, Windows için potansiyel olarak milyonlarca yeni ve tehlikeli tehdit bulunuyor bu nedenle virüsten koruma programınızın bilinen en güncel kötü amaçlı yazılım veritabanıyla güncellenmesi çok önemlidir.
Windows ücretsiz bir antivirüs yüklememe izin verecek mi?
Kesinlikle! Aslında, bilgisayarınızı ücretsiz korurken Avira'yı güvenli bir savunma sistemi olarak seçmenizi öneririz.
Ancak, gelişmiş koruma ve diğer birçok harika siber güvenlik özelliği arıyorsanız piyasadaki en iyi premium antivirüs ürünlerin yer aldığı listemize göz atın.